Bra förpackning?

På väg till Falun för Länsdialog i Dalarna. Soligt och mycket snö. Men jag tycker att det skiftar lite i trädtopparna som om knopparna vuxit och våren är på gång!

Alla utvecklingsprojekt och andra representanter från SKL är på väg till Dalarna för att höra hur läget är. Vi ska försöka fånga upp intressanta frågor, trender, utmaningar och framgångar i deras lokala samverkansarbetet och utveckling. Alltid jättespännande att få höra hur det ser ut i olika delar i landet. För det är både olika och lika.

Jag förväntar mig att få höra att det är svårt att hålla reda på alla statliga satsningar och alla utvecklingsprojekt. Det är en återkommande kritik runt om i landet. Vi förstår den. Därför försöker vi att paketera de olika utvecklingsarbetena bättre. Att det tydligt ska synas vad som hör ihop, vilka ingredienser som återkommer och att vi försöker uttrycka oss på liknande sätt. Vi har en bit kvar, det vet jag. Just i den här fråga tror jag att förpackningen spelar stor roll även om jag annars brukar hävda att det är innehållet som är viktigt. Om man blir så trött av för många paket så man inte ens orkar öppna de sista paketet så spelar det ju ingen roll hur bra innehåll det är.

Just nu är kanske en av SKL:s viktigaste roller att driva samordning och långsiktighet och att få till pedagogiska instruktioner och lättanvända stödstrukturer för utvecklingsstöd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.