Jo jag tror på´t

Är sociala investeringar, sociala investeringsfonder och avsättningar bara kejsarens nya kläder eller finns ett frö till verklig förändring i dessa ekonomiska verktyg? Under gårdagens forskarnätverk vågade vi vara självkritiska och ställa oss själva även de svåra frågorna.

Det är uppenbart att det händer mycket just nu. Vi har fått in många svar på den enkät vi skickat till kommuner och landsting och det är över 60 som avsatt pengar på något sätt.

Min slutsats efter mötet är att det finns en tydlig kraft och potential i detta men vi måste förstås sköta om det på bästa sätt. Vi har nu sammarbete med fem olika forskargrupper som på olika sätt belyser frågan. Jag kan lova att det kommer ett antal spännande rapporter mot slutet av året.

Jag hoppas verkligen att alla nyvalda politiker håller fast vid sina intentioner att satsa på barn och unga efter valet. Då kommer många beslutsfattare att ha stor nytta av de jobb som gjorts fram till nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.