Fokus på lärandemiljön

Igår fick jag en dragning av vår utvärdering av projektet med Digilys. Det är en modell för uppföljning och förbättringsarbete i skolan. En del är ett verktyg för att kunna följa alla elevers resultat och utveckling i skolan. Fokus är på att stödja lokalt förbättringsarbete i klassrum och på skolan och att hitta tecken på brister i lärandemiljön. Det är inte elever som misslyckas i skolan det är skolan som misslyckas med att möta elevernas behov om vi ser på det med den här modellen.  Med hjälp av det elektroniska verktyget är det lättare att få överblick och att enkelt följa skolans och klassers utveckling. Men vi var eniga om att verktyget bara var en underlättande fakto. Det viktiga är de analysmöten man håller med lärare och elevhälsopersonal, de gemensamma insatser man planerar och den utveckling man skapar.

Sitter nu på tåget till Göteborg. Ska på möte om kvalitetregister och hur vi kan följa upp användningen av psykosociala insatser. Läste nyss om gisslandramat i Australien och ser nu en nyhetsflash om att talibaner har tagit elever på en skola i Pakistan som gisslan. Inser för en stund att vi har det väl förspänt. Att våra förutsättningar är så mycket bättre och att vi borde kunna fixa våra utmaningar bättre än vi gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.