På gång

Nu är vi på gång med arbetet tillsammans med Kronoberg där vi vill skapa en modern BUP-klinik och samtidigt en modell för verksamhetsutveckling och en inventering av vad som kan förväntas av en BUP- klinik 2015. Ja, vi tänker försöka ringa in vad vi tror förväntas de närmaste 5 åren.

Igår var jag i Växjö och träffade BUP-chef, förvaltningschef , hälso- och sjukvårdsdirektör och företrädare för kommunernas socialtjänst. Bara detta är spännande och hoppingivande. Kommunen är också med redan från början. Självklart kan man tycka eftersom de är en av de viktigaste samarbetspartnerna. Hann inte träffa skolcheferna för det snöade så men det gör jag nästa gång. Vi kommer att starta arbetet med att intervjua alla medarbetare och med hjälp av dem alla göra en GAP-analys. Jag imponeras av Kronobergarnas beslutsamhet. Vi har något som vi kallar för ”gemensam beslutsamhet” det vill säga att alla nivåer och parter som berörs av en förändring fattar de beslut som behövs kring mål, resurser och deltagande i förändringsarbetet. Varje medarbetare behöver fatta beslutet: Ja jag är med och är beredd att hjälpa till även om det kommer att kosta på lite. Varje chef behöver fatta beslutet att delta, stödja och vara beredd att fatta de kommande beslut som behövs för att jobbet ska flyta på. Kronoberg är på väg. Jag kommer säkert att återkomma många gånger kring detta.

1 thought on “På gång

  1. Susanne R Suvanto

    Hurra!! Och Kronoberg har enligt mening Sveriges just nu bästa Äldrepsykiatri som senast i december frågade om jag inte hade några nya spännande utmaningar för dem. De arbetar med psykiatrisk hemsjukvård för patienter med affektiv sjukdom, nästan helt nollat LPT m m.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.