Hjärnan dag

I går var det Hjärnans dag. En stor konferens ordnad av Hjärnfonden. En hel dag med massor av duktiga föreläsare. Hela Oscarsteatern var proppfull och det var utsålt en vecka i förväg. Vilket intresse för hjärnan. Jag var inbjuden till panelsamtal. Det var riktigt roligt att få prata om: Vad gör vi åt barn och ungas hjärnohälsa. Det var ju verkligen något jag går ingång på. Fick chans att prata om akta hjärnan, sociala investeringar och en skola som kan ge alla barn möjlighet att lyckas.

UR var där och filmade och jag tror det kommer att sändas på Kunskapskanalen senare. Ska hålla ögonen öppna.

När jag bländad av ljuset på scenen klev in i mörkret bakom stod lite folk där. En av damerna sa. ”Oh vad bra, jag blev så glad för det du sa på slutet. Jag tänker ofta på det som mormor” Jag tyckte det var något bekant över den skumma damen i mörkret och hälsade som om det var någon jag kände. När jag vant mig vid mörkret såg jag att det var Lill Lindfors som skulle in och kolla ljudet på scenen. Men så kul att en mormor kände att det vi pratade om var betydelsefullt.

3 thoughts on “Hjärnan dag

 1. Anders Tedestrand

  Hej!
  Jag har inga problem att förstå föreläsares engagemang och kunskap. Men gällande psykologi så är grunden i kunskapen helt felaktig för att möjliggöra en lösning av de problem som allid är komplicerade gällande psykisk ohälsa. Som det ser ut nu så går vi mot en psykologisk härdsmälta och det enda vi gör är att lyssna på samma gamla skåpmat som Freud en gåmg lade grunden till, och som utvecklats till en katastrof inom området.

  Resultaten är minst sagt katastrofala och vi kastar bort pengar på felaktig forskning och en massa seminarier och föreläsningar som driver oss längre bort från lösningen.

  Vem kan visa resultat? Det enda som är viktigt är att både ung och gammal får en möjlighet att frigöra sig från sin psykiska ohälsa.

  Jag har jobbat med dessa problem sedan den dagen mitt eget system av någon orsak (överlevnad sannolikt) förstod problematkens helhet och lyckades skapa en visuell bild av hur det måste gå till. Jag löste mina egna problem som var mycket svåra först, oavnligt snabbt. Därefter har jag hjälpt andra, resultaten är likvärdiga, snabba lösningar, goda resultat som håller över tid.

  Läs mer via länkarna:

  Resultat: http://psykologiskorientering.se/media/54f9d8e3bc333.pdf

  Så fungerar det: http://psykologiskorientering.se/media/5447c9f201632.pdf

  Beteendevetare uppmanar till mer forskning: http://psykologiskorientering.se/media/tidningsklipp_feb2013.pdf

  Liten utvärdering av forskare, som visar liknande goda mönster: http://psykologiskorientering.se/media/vetenskaplig.pdf

  Svara
  1. iwie1 Inläggets författare

   Tack för ditt inlägg men jag tycker att du förenklar världen för mycket. Det behövs kunskaper och utveckling i ett brett perspektiv. Kunskap om hjärnan handlar om såväl sociala, psykologiska, medicinska,biologiska och miljövetenskapliga perspektiv. Vi måste öka kunskapen om alla ting som kan förbättra psykisk hälsa.
   Jag godkände ditt inlägg med reklam för dig själv men kommer fortsättningsvis inte publicera dina inlägg om de bara innehåller reklam för dig själv.

   Svara
 2. iwie1 Inläggets författare

  Jo Anders jag har läst och varit inne på dina länkar. det handlar inte om att stänga av men jag tänker inte vara en annonspelare för dig. Du förenklar genom att det är dina tjänster som är svaret på de flesta frågor. Du och många andra gör stora insatser genom att framgångsrikt hjälpa många människor. Det är säkert många som kan vittna om din hjälp men min blogg är inte ett ställe där olika behandlare kan presentera sina insatser. När dina inlägg innehåller reklam för dig kan jag inte publicera dem. Jag vet att du fått samma svar från andra forum tidigare så det är inte nytt för dig. Vänliga hälsningar Ing-Marie

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.