Gott Nytt År!

vinter 1

Så är det dags för ett nytt år igen med lite riktig vinter.

Jag jobbar så smått idag men hemifrån Uppsala. På förmiddagen spelat in ett avsnitt Tankar för dagen som ska sändas januari på Trettondagen. Har inspirerats av affischerna från Svenska kyrkan med texten”Det hände då och det händer nu”. Övergrepp, människor på flykt, maktgalna beslutsfattare, kyla, nöd och umbäranden. Men också medmänsklighet, värme, solidaritet, påhittighet, människor som hjälper och tröstar varandra. Jag hoppas vi får se mycket mer av det detta år. Nu har vi ett nytt år framför oss med nya möjligheter.

Jag har sett flera goda exempel senaste dagarna på hur människor tar i tu med saker de ser i sin närhet som vårdpersonal som samlar in kläder och delar ut till familjer som behöver när de söker vården. Startkit på BB till exempel.

Om alla gör vad de kan i sitt hörn och vi är jättemånga som gör det så blir det otroligt mycket gjort.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.