Riktiga lösningar bäst

Att verkligen kunna utnyttja all ny teknik som finns är en stor utmaning. I kommuner och landsting ligger vi inte först när det gäller digitalisering gentemot medborgarna. Det är mycket lättare att boka biljetter till bion, köpa saker, kolla resetider och så vidare än vad det är att boka tider i vården. Därför är det kul att Regeringen och SKL har enats om en vision som ska omfatta arbetet med att bättre nyttja digitaliseringens möjligheter i såväl hälso- och sjukvården som socialtjänstens olika delar.

Men jag tycker att det är ännu bättre att vi faktiskt lyckats göra en praktisk digitaliserad lösning för de som vill anmäla sig till att bli familjehem. Titta på Uppdrag psykisk hälsas hemsida om verktyget och presentationsmaterial. Vi tänkte först göra en pilot med några kommuner men kom sedan på att det fanns ett så stort behov av den här typen av tjänst att vi bestämde oss för att köra skarpt från början och istället utveckla tillsammans med de första användande kommunerna. Hittills har det gått bra.

Det kommer nya kommuner som ansluter sig till tjänsten i stort sett varje dag.

familjehem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.