Glad påsk!

höns

Jag gillar påsk för att det är en så glad helg och inte krävande. Lite ägg och godis bara och så är helgen fixad. Men just i år känns det lite svårt att bara lättsamt säga glad påsk när man vet att det inte alls är så för alla. Men egentligen är det ju inte annorlunda än vanligt. Det är bara det att när terrordåden drabbar svenskar eller händer i länder lite närmare oss så känns det mycket mer påtagligt. Under de senaste åren har Nigeria tex varit svårt drabbade av terror dåd.
Den andra anledningen till att det inte känns så lättsamt som vanligt är att det inte går att slå bort tanken på alla flyktingar som står vid EU:s gräns. Som vi i EU inte anser oss ha utrymme att ta emot. Ja det känns svårt. Jag tror vi kommer att skämmas grymt fram över.
Jag känner tydligt att jag måste göra något men vet inte vad annat än att försöka göra det jobb jag har ännu lite bättre. Vi har jobbat stenhårt med nyanlända piloten i Värmland. Vi var på departementet igår och berättade för statssekreterare Agneta Karlsson och hennes medarbetare om vad vi hittills tagit fram. På torsd den 31 mars lämnar i slutrapporten och då kommer allt att publiceras på hemsidan. Jag är nöjd. Vi har gjort mycket och lärt oss massor på de här sex månaderna.

Mer vårtecken:

Nya lamm

lamm 2016

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.