For än hit än dit

Vilken vecka det varit! Inleddes med ett seminarium i Skåne arrangerat av Etiska rådet med titeln ”I folkvandringens tid”. Blev ett mycket spännande program tycker jag. Mitt bidrag var en fundering om vad det är som styr våra val- riktlinjer, resurser, rädsla eller rimligt avvägda val. Vad händer när vi inte kan leverera den vård eller de insatser vi anser att vi borde. Jo etisk stress. Vi måste hitta smarta sätt att ta hand om nyanlända på ett bra sätt både för deras skull och för vår personal.

Så en helt hysterisk tisdag med Seminarium för rättspsykiatri på fm, snabb tågfärd till Norrköping och där delta i redovisning i det uppdrag kring vad kommunen kan göra för att förbättra sina tidiga insatser. Där satt chefer och politiker från hela kommunen. Även pressen var där och skrev bra artikel.

Onsdag var det dags för Skåne igen då var det regional kvalitetsregisterkonferens med temat psykiatri. Kände mig så stolt när de konstaterade att psykiatrin från att ha varit sist nu har flera saker som kan inspirera kroppssjukvården.

Riktigt i ottan for vi så iväg till Värmland. I Karlstad fick vi träffa ledningsgruppen i landstinget och möjlighet att tacka för att vi fick göra pilotstudien om nyanlända tillsammans med dem. Det var så roligt för både de och vi var så nöjda.

Fredagen den 13:e kan man ju känna sig lite skraj för men den avlöpte väl. Elevhälsokonferens ordnad av Dagens Medicin. Jag fick berätta om våra tankar kring elevhälsan som första linje och att vi gärna vill testa det konceptet i verkligheten. För varje gång som detta diskuteras så uppfattar jag att inställningen blir allt mer positiv. Tror att många ser fördelen med en första linje som ligger där alla barn är och att de då själva skulle kunna söka sig dit.

Avslutade fredagen med ett möte om hur vi ska gå vidare med Sociala utfallskontrakt. Norrköping och Lexel Social Ventures en privat investerare har blivit nominerade till Dagens samhälles pris för det ”Sociala utfallkontrakt” kring placerade unga som vi varit med och utformat. Frågan är nu hur vi ska gå vidare. Om vi ska försöka göra om samma upplägg i ett antal kommuner till för att pröva upplägget eller gå vidare och titta på en helt annan konstruktion. Vi får se…

välfärdspris

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.